Quality of motion Training Rotterdam

Rennen met Rick

Ben je een beginnende loper en wil je graag leren hoe je op een opbouwende en duurzame manier je lichaam kan opbouwen om hard te lopen en eindelijk die 5km (run) onder de knie te krijgen?! Kom Rennen Met Rick!

Quality of motion Personal Training

Rennen met Rick

Quality of Motion biedt een 12 weken programma voor de beginnende loper in groepsverband. 2 keer per week krijg je in gemoedelijke sfeer looptraining onder enthousiaste begeleiding van hardloopcoach Rick. Ter ondersteuning van het hardlopen, krijg je naast de 2 looptrainingen een Strength and Conditioning training.

Dit zal resulteren in:

  • Een goede hardloophouding
  • Het stabiliseren van heup en knieën
  • Verbeteren van het ren vermogen
  • Blessure preventie

 

Quality of motion Personal Training

Stap-voor-stap bouwen we de intensiteit in 12 weken op naar meer volume en geven we jouw een goede basis om langdurig te kunnen sporten. Uiteindelijk zal je voelen dat je meer energie hebt en heb je aan het einde van de 12 weken een roadmap voor jezelf gecreëerd, die laat zien hoe je fit kan worden en blijven. Door in een groep te trainen ga je ook voelen dat je steun hebt aan elkaar en help je elkaar gemotiveerd te blijven. De coaches zijn de stok achter de deur, maar de groep helpt je mee voorruit en zorgt voor extra plezier.

 

“Ik wil weer een energieke ouder worden”

– Rick

5K Run Challenge

Na de 12 weken tijd doen we als afsluiting  een gezamenlijke 5km Run. De focus bij deze challenge ligt op het uitlopen met plezier en zeker niet op snelheid! Het proces naar de challenge toe is voor ons het belangrijkste en zie het als een leuke afsluiting.

Bonus:  Workshop “Do hard things”

Als Bonus geeft coach Rick een workshop “ Do hard Things”. Hierbij gaat hij in op het mentale aspect om obstakels te overkomen, die je tegenhouden in het bereiken van je doelen. “In de afgelopen jaren ben ik veel obstakels gepasseerd. De ervaring en lessen die ik heb geleerd kan de deelnemer van workshop tijd besparen en helpen bij het bereiken van zijn doelen”

 

 

Het pakket:

  • 24 hardloop trainingen
  • 12 Strength and Conditioning trainingen
  • 5K Run
  • Workshop “Do Hard Things”

€540,-

Story “ Running Coach Rick”

15 jaar geleden was mijn (mentale-) gezondheid niet zoals dit nu is. Op sportief vlak had ik sinds mijn jeugd veel plezier in het basketballen, maar vanwege een zware knieblessure kon dit niet meer. Daarnaast had ik een baan die niet goed bij mij paste en ik verloor hieraan teveel energie. Langzaamaan kwamen de kilo’s erbij tot ik op een gegeven moment de knopen van mijn broek niet meer dicht kon doen. Het geluk van mijn gezin was het keerpunt voor mij uit het dal. Wij waren in blijde verwachting van ons tweede kind. Ik wil weer een energieke vader zijn! zei ik en daarmee maakte ik een bewuste keuze om iets anders te doen. Mijn doel was om weer lekker te  kunnen sporten en plezier hebben in mijn werk. 

Lees meer

Mijn eerste stap was het laten opereren van mijn knie. Een zware operatie met een revalidatieproces van een jaar. Ik moest weer leren lopen. Eerst met krukken en daarna in hele kleine stapjes zonder krukken. Ik begon met kracht en balansoefeningen en na een aantal maanden ging het steeds beter. Ik kon zelfs kort wat hardlopen op een loopband. Mijn kracht en plezier kwamen terug. Wat ook hielp was dat ik een overstap maakte naar een nieuwe werkgever. De totaal aanpak, maar vooral ook de hulp van coaches en gezin kregen mij op de weg terug naar fitheid.

Na mijn revalidatieproces begon ik met het hardlopen van korte afstanden in de buitenlucht. Dit werden steeds langere afstanden en ik genoot van het buitenzijn. Ik wilde ontdekken hoe ver ik kon gaan en in 2010 liep ik de marathon van Rotterdam. Ik had werkelijk geen idee waar ik aan begon. Op twee kilometer voor de finish op de Coolsingel kreeg ik een besef en was ik dankbaar dat ik weer lekker kon lopen en sporten. Een belangrijke mijlpaal, want twee jaar ervoor had ik niet gedacht dit ooit te kunnen doen. Er volgde hierna nog mooie marathonreizen, maar mijn knie begon bij het lopen van lange afstanden weer te irriteren. Een volgende stap was nodig. Om met meer kennis en kunde te trainen en risico’s op knieblessures te beperken werd ik lid van Rotterdam Atletiek. Ik ontmoette daar nieuwe vrienden en door de loopgroep en ervaren coaches maakte ik in vijf jaar een ontwikkeling door als hardloper.  Ook kreeg ik ervaring in het geven van hardlooptrainingen door voor goede doelen als de Roparun en Run4Schools trainingen te verzorgen aan familieleden en collega’s.

Na mijn periode bij Rotterdam Atletiek ben ik nu al ruim 5 jaar hardloper van het Patta Running Team en verzorg ik sinds een jaar ook de hardlooptrainingen vanuit Vondelgym Rotterdam. Ik loop gelukkig nu al  jaren blessurevrij en geniet volop van mooie hardloopreizen en events.

Dit jaar kwam ik met de coaches van QOM in gesprek en kreeg ik de vraag of ik interesse had om een hardloopprogramma te beginnen. Superleuk! En hier hoefde ik niet lang over na te denken. In al de jaren dat ik nu loop weet ik wat belangrijk is om voor langere periode in beweging te blijven en de goede energie vast te houden. Voor mij is dit niet alleen maar hardlopen, maar een combinatie van meerdere factoren. Deze strategieën wil ik graag delen. Ik wil mensen helpen om weer lekker in beweging te komen, maar vooral ook dat ze dit blijven doen. Dit heeft mij een gelukkiger mens gemaakt.

 
 

Ik ga Rennen met Rick!

Disclaimer
Dit is geen programma voor mensen die overgewicht hebben en willen afvallen. Als je meer dan 15 kilo overgewicht hebt, is het verstandiger om te beginnen met personal training.